„Zajedno kroz tradiciju“ – Božićni koncert tri ansambla

U kutinskom Domu kulture, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Kutina, sinoć je održan koncert tri ansambla iz Kutine, Novske i Siska. Pod nazivom “Zajedno kroz tradiciju” Kutinčanima su se u dvosatnom koncertu predstavili KUD Ivančice, kao domaćin koncerta, te KUD Šubić iz Novske i Folklorni ansambl Etno KUD Siscia iz Siska.
 Božićnim koncertom KUD-ovi triju gradova  predstavili su pjesme i plesove koje obuhvaćaju široka područja hrvatskog folklora koja sežu od Moslavine, Posavine i Bilogore, do hrvatskog folklora Vojvodine. Posjetitelji su uz odlične izvedbe imali prilike vidjeti i raskošne narodne nošnje koje karakteriziraju svaki od krajeva.
 U ime organizatora, KUD-a Ivančice iz Kutine, predsjednicima i voditeljima KUD-ova, Dragani Obradović, Hrvoju Grabiću i Mariji Kos Šaka zahvalila je predsjednica KUD-a Katica Tomac.  
U ime Grada Kutine koncertu su nazočili pročelnik ureda gradonačelnika Robert Kolenc i predsjednik Gradskog vijeća Robert Krpes. (foto: Pučko otvoreno učilište Kutina)