Telemach donirao 100 tisuća kuna Odjelu pedijatrije sisačke bolnice

Donacijom od 100 tisuća kuna Telemach nastavlja pomagati područje Sisačko-moslavačke županije. Zahvaljujući navedenoj donaciji, Opća bolnica “dr. Ivo Pedišić” pribavit će potrebnu medicinsku opremu za Odjel pedijatrije.

Osim samom donacijom, najmlađe pacijente sisačke bolnice posebno je razveselio posjet hrvatskih rukometnih reprezentativaca, Luke Cindrića i Nikole Grahovca, koji su, osim svojim posjetom, djecu razveselili i uručivši im tablet uređaje koji će im pomoći skratiti vrijeme provedeno u bolnici. Telemach, kao glavni sponzor hrvatske rukometne reprezentacije, na taj je način ovo blagdansko vrijeme iskoristio da izmami osmijeh na lice djeci koja blagdane ne provode u obiteljskom okruženju.  

„Zahvaljujući donaciji koju nam je uručio Telemach, Opća bolnica „dr. Ivo Pedišić“ pribavit će prijeko potrebnu opremu kako bi naš pedijatrijski odjel još bolje funkcionirao. EKG aparat, infuzomati i monitor za mjerenje vitalnosti funkcija samo su neki od aparata koje ćemo pribaviti zahvaljujući novcu koji smo dobili od Telemacha. Dio opreme je oštećen još u potresu pa nam je svaka pomoć dobrodošla“ –  izjavio je Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić”.

Nakon donacija DV Petrinjčici i dva drona Javnoj vatrogasnoj postrojbi Petrinja, financiranjem projekta izgradnje nove sportske dvorane Telemach se pobrinuo da i 2022. godina bude u znaku unaprjeđenja kvalitete života svih građana Petrinje, istaknula je Andrea Šalinović, koordinatorica CSR aktivnosti u Telemachu.

„Ponosna sam što je Telemach još jednom pokazao svoje veliko srce i što smo u ovo božićno vrijeme mogli pomoći sisačkoj bolnici da pospješi rad svog pedijatrijskog odjela. Izmamiti osmijeh na dječje lice trebao bi nam biti imperativ u svemu što radimo jer su djeca naša budućnost, a odgovornost je na svima nama da u teškim trenucima poput onih koji su zadesili Sisačko-moslavačku županiju, budemo ujedinjeni u namjeri da pomognemo“, izjavila je članica Uprave Telemacha i glavna direktorica za tehniku Danijela Bistrički Morović.

Telemach, kao društveno odgovorna kompanija, posebnu brigu u svom radu posvećuje upravo najmlađim članovima društva pa je tako u studenom ove godine pokrenuti i DOP projekt „Tko to tamo prlja“, koji ih uči brizi o životnom prostoru, okolišu i prirodi te o važnosti osobne odgovornosti u izgradnji sretnijeg i zdravijeg društva.