Obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije

Odlukom Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije od 10. listopada 2011. godine, prvi dan prosinca u našoj županiji obilježava se kao Dan umirovljenika i osoba starije životne dobi Sisačko-moslavačke županije.

Tim povodom Sisačko-moslavačka županija je u srijedu, 30. studenoga, organizirala prigodno obilježavanje u Topuskom.

Ovom susretu nazočili su umirovljenice i umirovljenici iz Novske, Lekenika, Popovače, Lipovljana, Jasenovca, Siska, Sunje i Gline. Svoju vitalnost i potrebu za kreativnim izražavanjem pokazali su u prigodnom programu, koji je uključio nastupe zbora iz Novske, recitatora iz Petrinje, zbora iz Lipovljana, glumaca iz Gline i tamburaša iz Jasenovca.

Dvjestotinjak umirovljenika s područja cijele županije, koje okuplja Matica umirovljenika SMŽ, na čelu s predsjednikom Josipom Vrbancem, pozdravio je župan Ivan Celjak sa suradnicima.

„Sisačko-moslavačka županija organizirala je u Topuskom druženje naših sugrađana koji su u zlatnoj životnoj dobi. To su naši roditelji, naše bake, naši djedovi, koji su nam osigurali u životu sve što imamo i naša je želja, naša dužnost da im s izrazitim poštovanjem i ljubavlju omogućimo što kvalitetniji život. Želimo im da se dobro druže, da budu zdravi, a osim ovog sadržaja, koji im organiziramo danas u Topuskom, županijska uprava je prepoznala potrebe naših stanovnika u zlatnoj životnoj dobi, te smo pokrenuli nekoliko projekata proširenja kapaciteta postojećih domova u Sisačko-moslavačkoj županiji za starije osobe“, rekao je u ovoj prigodi župan Ivan Celjak.