M 18 – plesno glazbeni spektakl „Sure thing“

Grupa M 18 u susret Božiću priredila je Kutini još jedan plesno glazbeni spektakl. Fuzija Brazilaca i Kutinčana dosad je urodila brojnim zapaženim predstavama, ali i neraskidivim prijateljstvima koja su Brazilce vezala upravo uz naš grad.
 

Da i Kutina voli plesati pokazale su na jučer održanoj premijeri u Domu kulture brojne formacije grupe M 18 u kojima plešu i pjevaju djeca i odrasli svih generacija, uz mentorstvo uglavnom brazilskih plesača.
 

Predstava „Sure thing“ koju su izveli uključuje razne vrste umjetnosti od kojih najviše daha oduzima glavna plesna formacija brazilskih plesača, ali ne zaostaju niti svi ostali plesači među kojima i brojni Kutinčani.
  

Zašto „Sure thing“ objasnio je spiritus movens predstave Thiago Almeida, uz Filipa Škaricu, koji su posjetiteljima kratko ispričali što su radili u pauzi kada su nas snašle dvije teške životne situacije, potres i korona. Upravo takve situacije u kojima prevladava nemoć, urodile su pričom „Sure thing“ koja je temelj predstave i daje razmišljati što je to što je sigurno u našim životima? Nazovimo to ljubavlju, vjerom, nadom, ustrajnošću, dobrotom… To su vrijednosti koje će nam pomoći naći pravi put i o kojima govori ova predstava

Nakon premijere ovog sjajnog spektakla M 18 zahvalili su na podršci u snimanju svoga filma Policijskoj postaji, Gradu Kutini, SELK-u, Kafiću PIG, Pučkom otvorenom učilištu i svima onima koji su pomogli da se ova predstava održi. Publika zna što može očekivati od M 18 pa će upravo to dobiti i ovim koncertom, a možda najvažnije od svega je pozitivna energija koju pronose, a koju prepoznaju mladi ljudi i rado se uključuju u sve njihove aktivnosti.

Uz jučerašnju premijeru u punoj dvorani, M 18 imaju još tri predstave danas (petak u 17.30. i 19.30.).