Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o Glazbenoj školi

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec (SDP) upitao je gradonačelnika kad se može očekivati otvorenje Osnovne glazbene škole.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako se otvorenje Ispostave pokušalo odraditi u dva navrata, prvi puta s OGŠ Borisa Papandopula Kutina, a drugi s GŠ Frana Lhotke Sisak. „Otvorenje Ispostave od iznimne nam je važnosti jer postoji velik interes te smo pokrenuli s ravnateljom OŠ Popovača ove aktivnosti. Nažalost, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije nam dalo suglasnost, a razlog ove druge odbijenice su bila nova zapošljavanja i proširenje programa GŠ Frana Lhotke Sisak. No, na sastanku kod ministra dobili smo obećanje da ukoliko se ponovno javimo, s prijavom koja bude po njihovom naputku, dakle s programom koji već provodi GŠ Sisak, otvorenje Ispostave će biti omogućeno.“ – rekao je gradonačelnik i dodao kako se nada, budući da postoji spremna dokumentacija, kako će se otvorenje Ispostave realizirati u novoj školskoj godini.

Također, gradonačelnik je u odgovoru dodao i kako se u ministarstvu razgovaralo i o planu otvorenja medicinske škole. Nije im rečeno kako je to nemoguće realizirati, no rečeno im je kako postoji naputak EU prema kojem Hrvatska ima premalo učenika koji završavaju gimnazijsko obrazovanje, a previše obrtničkih zanimanja, te bi Grad trebao pokušati razmišljati u tom smjeru, odnosno krenuti u razgovore s predstavnicima Srednje škole Tina Ujevića oko otvorenja ispostave.