Županijsko natjecanje u čitanju naglas

U prostoru Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak posljednjeg dana u Mjesecu hrvatske knjige, 15. studenog, održano je Županijsko natjecanje u čitanju naglas.

Na natjecanju su sudjelovali najbolji učenici osnovnih podijeljeni u dvije kategorije, od 3. do 5. te od 6. do 8. razreda.

Cilj ovog natjecanja je poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha.

Natjecatelji su tako predstavljali prozno književno djelo po vlastitom izboru u trajanju do 5 minuta pri čemu su trebali usmeno obrazložiti svoj odabir na što inovativniji i kreativniji način bez korištenja tehnike, a potom i izražajno čitati naglas.

Prema ocjenama prosudbene komisije najbolji u obje kategorije bili su učenici iz Popovače, u kategoriji nižih razreda Vanja Jozić iz OŠ Zorke Sever s ulomkom iz djela „Zagonetno pismo“ autora Zlatka Krilića, a u kategoriji viših razreda Ella Sikirić iz OŠ Popovača s ulomkom iz djela „Moja neprijateljica Ana“ autorice Jasminke Tihi-Stepanić.