USJPDR RIS KUTINA obilježio Dan sjećanja

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje na parkiralištu Osnovne škole Zorke Sever u Popovači u organizaciji  Udruge Specijalaca Domovinskog rata “RIS“ Kutina – Podružnica Kutina od lampiona se stvorio obris Vukovarskog vodotornja u prirodnoj veličini – visine 52 m, širine baze 13 m i širine na vrhu 27 m.

U spomen na 84 poginule djece tijekom velikosrpske agresije u Vukovaru, upaljeno je 840 lampiona s ciljem odavanja počasti svim žrtvama Domovinskog rata. Oni su u suradnji s geodetom pozicionirani pomoću GPS-a.

Lampione za navedeni događaj osigurala je USJPDR RIS KUTINA – Podružnica Kutina  iz projekta koji je financiralo Ministarstvo hrvatskih branitelja u iznosu od 10 tisuća kuna, a o čemu je tom prilikom govorio predsjednik Udruge Željko Pačarek.

Događaj su uz predstavnike Udruge podržali predsjednik Gradskog vijeća Popovače Saša Jagarčec, kao i nekolicina gradskih vijećnika, ravnateljica OŠ Zorke Sever sa suradnicima, kao i učenici popovačkih škola te građani.