U Velikoj Ludini održan sastanak vezan uz izgradnju Sportske dvorane

U velikoludinskoj općinskoj vijećnici 9.studenog održan je prvi sastanak operativnog tima za izgradnju Sportske dvorane u Velikoj Ludini.

Kako je naglasio načelnik Dražen Pavlović, riječ je o sastanku od iznimnog značaja na kojem je oformljen tim koji će provoditi sve bitne radnje kako bi se izgradila nova Sportska dvorana u centru Velike Ludine.

Naime,  do sada je Općina Velika Ludina uložila znatne napore i sredstva prema ostvarenju ovog cilja time što je kupila dvije parcele u centru Velike Ludine, pored Osnovne škole Ludina, izvršila prostorno-planske pretpostavke kroz izmjenu Prostornog plana te je sada u postupku projektiranja. Žurnost je potrebna iz razloga što je otvoren Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“, a na koji se Općina planira javiti.

„Učinit ćemo sve da ispunimo uvjete po objavljenom Pozivu i nadamo se financiranju u 100%-tnom iznosu. Kada bi se taj cilj ostvario, sa gradnjom dvorane krenulo bi se već u 2024. godini, a Sportska dvorana dobila bi ime po atletičaru „Franji Mihaliću“ koji je rođen u Velikoj Ludini, a postigao je velike sportske rezultate u atletici. Ovo će, ako se ostvari, zasigurno biti najveći projekt Općine Velika Ludina u povijesti.“ – pojasnio je načelnik.

Izgradnjom ove dvorane stanovnici općine Velika Ludina, učenici, kao i sportaši, ali i drugi korisnici javnih prostora, imali bi kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom, odnosno aktivnositma kojima se bave i koje promoviraju, a svakako će i Općina Velika Ludina time moći ostvariti sadržaje koje do sada nije mogla.

„Svakako se veselimo novom izazovu i mogućnostima koje su pred nama i nadamo se da ćemo ostvariti ovu ideju i da će Sportska dvorana „Franjo Mihalić“ u Velikoj Ludini u skorom roku biti još jedna u nizu ostvarenih velikih investicija.“ – zaključio je načelnik Pavlović.