Stambeno-poslovna građevina u Kutini nagrađena međunarodnom Graditeljskom nagradom CEMEX

U konkurenciji niza značajnih građevinskih projekata iz cijelog svijeta, stambeno-poslovna građevina u Kutini koju je izgradila obitelj Prenkaj iz Popovače i u kojoj je smještena njihova Pekarna Vikend ističe se kao jedan od građevinskih projekata koji su ove godine nagrađeni međunarodnom Graditeljskom nagradom CEMEX.

Ovogodišnje izdanje globalnog natječaja koji prepoznaje najbolje svjetske građevinske projekte u nekoliko kategorija u Meksiku je ugostilo čak četiri hrvatska projekta kao nacionalna finalista, a u konačnici nagradilo projekt gradnje stambeno-poslovne građevine u Kutini autora Miroslava Rajića i Marina Račića iz MR2 arhitektonskog studija drugim mjestom u kategoriji Stambene građevine.

Natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX svake godine okuplja projekte iz niza zemalja, a nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije uz posebne nagrade projektima koji donose društvenu vrijednost, inovativnost, pristupačnost ili su dobri primjeri održive gradnje.

„Veliko nam je zadovoljstvo što hrvatski projekti već godinama sustavno osvajaju nagrade na ovom natjecanju čiji je cilj poticanje inovativnih građevinskih praksi. To je jasan znak da naši arhitekti i graditelji mogu konkurirati stručnjacima iz cijelog svijeta te da hrvatska gradnja postaje sve prepoznatljivija u svojoj kvaliteti i kreativnosti. Autorima projekta upućujem sve čestitke na ovoj nagradi i želim im puno novih uspješnih projekata i priznanja“, rekao je Alen Voloder, predsjednik Uprave CEMEX-a Hrvatska.

Pod sloganom prati slogan „Ideje koje grade život“, ovo je dugogodišnje natjecanje usmjereno isticanju najboljih svjetskih primjera gradnje koja stvara dodanu vrijednost za krajnje korisnike.

Izvor: dalmatinskiportal.hr

Fotografija: Robert Leš