Održana Skupština Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije

U Sisku je 14. studenog održana redovna godišnja Skupština Zajednice kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije. Prisustvovali su joj predstavnici 42 od 75 udruga s pravom glasa, kao i predstavnici udruge koja se tek odlučila učlaniti.

Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2021. te Plan rada za 2022. i 2023. godinu, kao i Financijske planove za isto razdoblje. Također, donesene su Izmjene i dopune Statuta, a sve s ciljem kako bi se lakše organizirale Skupštine uslijed prirodnih nepogoda i katastrofa te pojave bolesti, kao i u slučaju manjeg odaziva članova.

Kako je tom prigodom naglasila predsjednica Zajednice Ivanka Roksandić, poslovanje je u prethodne dvije godine bilo izuzetno otežano te s manjim financijskim sredstvima od planiranih, posebice kada se govori o glavnom financijeru, Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je izuzetno posvećena sanaciji posljedica potresa. Upravo zbog tog otežanog poslovanja zahvalila je svim članicama na svemu što rade i što su uspjeli odraditi, kao i na iznimnom uspjehu koji je postignut kako na županijskim, tako i na državnim smotrama i susretima. Zahvalila je na potpori i članovima Upravnog odbora, a koji predano radi s ciljem da se i to malo financijskih sredstava raspodijeli članicama za njihove aktivnosti. Naglasila je i kako je amaterizam u našoj županiji nositelj očuvanja kulturne baštine, očuvanja tradicije i kulturnog identiteta te kako je ponosna na sve članice i njihov rad usmjeren upravo na te vrijednosti. Na kraju je izrazila nadu kako bi kulturni amaterizam u RH dobio na većem značaju budući da amateri  itekako znaju dobro raditi, stvarati prekrasne programe te prikazivati vrijednosti ovoga kraja i županije.

Riječi podrške okupljenima je uputila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertina Štajdohar. U nadi da će se ostvariti planovi Zajednice, kao i njezinih članica, posebice kada je riječ o očuvanju kulturne baštine, odnosno o inovativnim programima koje provode, zaželjela je svima puno uspjeha. Obećala je kako će im Sisačko-moslavačka županija biti jedan dobar vjetar u leđa te da će njihov rad financijski pratiti u okviru svojih mogućnosti, a za koji se nada da će po završetku aktivnosti vezanih uz obnovu od potresa biti i znatno veće.

Podršku radu Zajednice svojom su prisutnošću izrazile i Ivona Nemeth Novak, viša savjetnica za razvoj civilnog društva i nacionalne manjine pri županijskom UO za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo te Vlasta Mesić, viša savjetnica za odnose s javnošću u Upravnom odjelu za poslove župana.