Održana 2. memorijalna likovna kolonija u spomen na Josipa Kovača Đonija

Likovno društvo „Moslavački krug“ u subotu, 26. studenoga, u prostoru popovačkog Doma kulture bilo je organizator 2. memorijalne likovne kolonije u spomen na jednog od osnivača udruge, Josipa Kovača Đonija, preminulog prije četiri godine.

„Ove godine okupilo se 12 slikara, a naknadno će svojim radovima sudjelovati još dvoje koji iz osobnih razloga nisu mogli doći u Popovaču.“ – istaknuo je tajnik Krešimir Kovač.

Zahvalio je tom prilikom svim umjetnicima koji njihovog osnivača cijene, te su njemu u čast izradili i djela u tehnici po izboru, a koja će javnosti biti predstavljena na prigodnoj izložbi čije je otvorenje u srijedu, 30. studenoga u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Popovača.

Zahvalivši okupljenim umjetnicima koji kroz svoj likovni izričaj na ovaj način daju doprinos kulturnoj sceni Grada Popovače, te dobrodošlicu sudionicima ovogodišnje memorijalne likovne kolonije izrazili su zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i predstavnica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić.