Odbor za branitelje Grada Popovače sastao se sa predsjednicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Odbor za branitelje Grada Popovače sastao se 3. studenog sa predsjednicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na sastanku je utvrđen prijedlog programa ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 2022. koji će se, kako je zamišljeno, održati 17. studenog obuhvaćajući paljenje svijeća u organizaciji SPJ USJPDR RIS- Podružnica Kutina u obliku vukovarskog vodotornja na otvorenoj površini kod OŠ Zorke Sever u 16 sati, potom paljenje svijeća uz pješačku stazu i u kružnom toku u središtu Popovače u 17 sati, projekciju filma ‘Šesti autobus’ u kino dvorani Doma kulture u 18 sati te oslikavanje murala na objektu Doma kulture uz druženje građana na Trgu II. nakon filma.

„Grad Popovača i ove je godine spreman podmiriti troškove autobusa za odlazak u Vokovar članovima braniteljskih udruga s ovog područja“- izvijestio je predsjednik Odbora Anto Žilić. U okviru rasprave po ovoj točki zaključeno je kako će se udruge do 10. studenog očitovati Odboru o broju svojih članova zainteresiranih za posjet Vukovaru nakon čega će se donijeti odluka o organizaciji puta. Kako je naglašeno, bude li za sudjelovanje u središnjem programu obilježavanja Dana sjećanja slab odaziv obzirom na očekivane gužve, razmotrit će se mogućnost odlaska u Vukovar u nekom drugom terminu.

Predsjednici braniteljskih udruga ovom su prilikom izvijestili članove Odbora o planiranim aktivnostima u nadolazećem razdoblju u kontekstu izrade Nacrta gradskog Proračuna za 2023. godinu. Odbor je izvijestio sudionike sastanka i o prijedlogu da se definira termin obilježavanja Dana branitelja Grada Popovače vezujući ga uz Dan Grada. Kako je zaključeno, nakon rasprave sa članovima braniteljskih udruga, isti će biti upućen na usvajanje Gradskom vijeću. Na sastanku je bilo riječi i o upoznavanju članova udruga sa aktualnostima u smislu ostvarivanja prava građana sa priznatim statusom hrvatskog branitelja odnosno HRVI-a. U tom će se cilju, dogovoreno je, organizirati tribina na koju će biti pozvani nadležni stručnjaci iz tog područja.