Na kraju listopada u županiji bez posla 6521 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem listopada ove godine registrirana je 6521 nezaposlena osoba. Na mjesečnoj razini nezaposlenost je porasla za 1,8 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 8,9 posto.

Najveći broj nezaposlenih je i dalje u Sisku gdje posao traže 1544 osobe, u Kutini je bez posla 846 osoba, Novskoj 734 osobe, dok najmanju nezaposlenost i dalje ima Općina Majur gdje je bez posla 51 osoba.

U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost smanjena je u 10 gradova i općina, a najveće smanjenje zabilježeno je u Martinskoj Vesi, Lekeniku i Sisku, dok je nezaposlenost povećana u devet gradova i općina. Najveće povećanje nezaposlenost zabilježeno je u Donjim Kukuruzarima, Hrvatskoj Kostajnici i Jasenovcu.

Tijekom listopada ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 788 osoba, a najviše osoba je došlo iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane. Iz evidencije nezaposlenih izašle su 674 osobe, od toga su zaposlene 464 osobe. Najviše ih je posao pronašlo u prerađivačkoj industriji.