Lendvaji uspješni na Natjecanju timova studenata informatičara

Na Sveučilištima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Puli, uz sudjelovanje i informatičara osnovnih i srednjih škola u neslužbenoj konkurenciji, 6. studenog održano je Natjecanje timova studenata informatičara.

Prema pravilima natjecanja, jedan tim sastojao se od tri studenta s istog sveučilišta, a na poziv organizatora, na natjecanju su nastupili  i timovi osnovaca i srednjoškolaca. Tih 20 odabranih timova tom prilikom, riješiti je moralo između 8 i 12 zadataka unutar pet sati.

Najbolji rezultat s osvojenih 10 bodova u vremenu od 1.298 minuta ostvario je Tim 7 Sveučilišta Zagreb u sastavu: Dorijan Lendvaj, Krešimir Nežmah i Patrik Pavić. Osim starijeg brata Lendvaj, uspješan je bio i mlađi. Njegov Tim 4 Sveučilišta Zagreb osvojio je 4.mjesto sa 6 bodova u vremenu od 460 minuta. Uz Vilima Lendvaja u timu su bili Leonard Inkret i Martin Josip Kocijan.

Timovi koji  su na ovom natjecanju postigli najbolje rezultate stekli su pravo nastupa na CERC-u [Srednjoeuropsko studentsko ICPC natjecanje] koje će se održati u Ljubljani, od 25. do 28. studenoga 2022. godine, a gdje će se natjecati za pravo nastupa na svjetskom studentskom ICPC natjecanju.

Izvor teksta i fotografija: Školska knjiga