Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen u Popovači

Paljenjem svijeća u središtu Popovače u četvrtak, 17. studenog obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Predstavnici Ureda gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Popovače na čelu s gradonačelnikom Josipom Miškovićem, njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem, predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom zajedno s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata na početku okupljanja posvećenog 31. obljetnici pada Vukovara svijeće su zapalili kod spomen obilježja poginulim braniteljima na Trgu II kod Doma kulture, a potom je ono tradicionalno nastavljeno u kružnom toku u središtu Popovače.

Obilježavanje je nastavljeno u prostoru kino dvorane Doma kulture gdje je prikazan film Eduarda Galića „Šesti autobus“, čije je troškove prikazivanja za sve građane i posjetitelje podmirio Grad.

Nakon projekcije filma, na inicijativu popovačkih Bad blue boysa i ove je godine na objektu Doma kulture oslikan mural, ovaj put na vanjskom zidu Spomen sobe poginulim hrvatskim braniteljima s ovog područja.

Dan sjećanja je paljenjem svijeća obilježen u gotovo svim naseljima na području Grada Popovače.