Članovi Mjesnog odbora Voloder održali sastanak s predstavnicima grada

Članovi Mjesnog odbora Voloder održali su sastanak sa gradonačelnikom Popovače Josipom Miškovićem i njegovim zamjenikom Lovrom Miklaužićem.

Predsjednik Mjesnog odbora Danijel Sučija na početku je zahvalio na aktivnostima realiziranima tijekom ove godine, naglasivši među ostalim izgradnju nadstrešnice na ulazu u Pučki dom, uređenje i otvorenje Parka Damira Kumpara u središtu naselja, nastavak uređenja sportskih objekata kao i nastavak uređenja groblja te proširenje vodovodne i plinske mreže u naselju.

Gradonačelnik Josip Mišković izvijestio je kako se ovih dana očekuje odgovor u svezi sufinanciranja rekonstrukcije dvaju mostova na području Volodera koje je Grad prijavio na natječaje, a kao najizraženiju komunalnu potrebu članovi Mjesnog odbora istaknuli su sanaciju pješačke staze u Moslavačkoj ulici. Na sastanku su među ostalim upozorili i na potrebu proširenje javne rasvjete u Ulici Moslavca, odvojku Manceove te dijelu Kochove ulice, propadanje ceste u Donjem krivaju, potrebu asfaltiranja nekoliko poljskih puteva i cesta koje se vežu na glavnu prometnicu u određenoj dužini. Razmatrana je i mogućnost asfaltiranja malog igrališta iza Pučkog doma te postavljanje zaštitnih stupova kako bi se spriječilo prometovanje automobilima na ovoj površini. Raspravljajući o komunalnim problemima ovog naselja, gradonačelnik je izvijestio okupljene o dogovorenoj izgradnji propusta ispod ceste u Ulici Maksimilijana Juranića, a jedna od tema razgovora bilo je i uređenje stare škole u Voloderu. Riječ je o projektu kojeg je Grad i ove godine za (su)financiranje prijavio na natječaj Ministarstva kulture.

Dnevni red sastanka obuhvatio je i organizaciju manifestacije Voloderska jesen, te su definirani određeni planovi rada za iduću godinu.