Udruga invalida rada predavanjem obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Udruga invalida rada Kutina obilježila je Međunarodni dan starijih osoba predavanjem za svoje članove. Dio je to projekta „Informiraj i aktiviraj“ kojega uspješno ostvaruju već drugu godinu. Voditeljica projekta Jovana Bjelić naglasila je kako se projekt održava uz potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te kako je odaziv starijih građana na ovaj projekt vrlo dobar.


  Predsjednik Udruge Božidar Cesar rekao je kako su ovo predavanje upriličili uz 1. listopada – Međunarodni dan starijih osoba kako bi se tim povodom članovima uz zanimljivu tribinu dalo neke nove informacije i organiziralo druženje uz ovaj dan. Božidar Cesar predsjednik je Udruge invalida rada od 1985. godine od kada je ova udruga i osnovana, a pokrivaju široko područje od Velike Ludine do Jasenovca.

  Stručno predavanje pod nazivom „Kako poboljšati zdravlje starijih osoba“ održala je dipl. psihologinja Mirna Bjelić koja je kroz nekoliko cjelina obradila sve aspekte mogućnosti unaprjeđenja kvalitete života starijih osoba u našem društvu, a nekoliko uvodnih informacija dala je i voditeljica projekta.


„Mi svi očekujemo da se društvo pobrine za naše potrebe, no u današnje vrijeme, osobito ove recesije, ne možemo očekivati da to bude onako kako bismo mi željeli, zato je bitno shvatiti da je puno toga i na nama samima. Zato upućujemo starije osobe na sve ono što sami mogu učiniti kako bi unaprijedili kvalitetu svoga života. Kroz projekt koji provodi ova udruga upravo je naglasak na tome, imati hobije, čitati, rekreirati se. Građani u društvu mogu posjećivati kulturne događaje, vježbati, družiti se na kreativnim radionicama… Sve to doprinosi njihovom mentalnom i fizičkom zdravlju“, rekla je psihologinja.

Članovima Udruge invalida rada Međunarodni dan starijih osoba u ime gradonačelnika čestitala je Kornelija Marošević, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Kutine.