Školski sportski savez Kutina nastavlja s projektom “Kutina bez neplivača”

Školski sportski savez Kutina na čelu s predsjednicom Jasminkom Molnar ove godine može biti zadovoljan realizacijom svojih planova. Nedavno im je u Lipovljanima od 14 ukupnih medalja postignutih na području Sisačko moslavačke županije u šk. Godini 2021./2022. uručeno 5 medalja od strane predsjednika Školskog sportskog saveza Sisačko moslavačke županije Josipa Šimunovića.

Jedini su se okitili sa dva zlata, a tu su i jedna srebrna i dvije brončane medalje koje su im dodijeljene na svečanoj dodjeli medalja Školskim sportskim savezima Sisačko moslavačke županije u lipovljanskoj Osnovnoj školi Josipa Kozarca.


 Nedavno je u Kutini uspješno održan i kros u organizaciji ŠSS SMŽ na kojem se natjecao velik broj sudionika.

Kutinski Školski sportski savez sada najavljuje nastavak projekta obuke plivača pod nazivom „Kutina bez neplivača“ koju uz pauzu zbog korone provode od 2016. godine. Ove godine obuku će proći oko 380 učenika, odnosno dvije generacije učenika 3. razreda.

U prvom dijelu godine učenici 3. razreda šk. god. 2021/22. prošli su obuku od 14 sati na bazenu ŠRC Sisak i još su svakom učeniku i nastavniku iz tih skupina dodijeljene dvije dnevne ulaznice za bazen Sportskog centra Kutina gdje su mogli pokazati svoje stečeno znanje i još ga unaprijediti produžetkom projekta putem kojega će ove zime ponovno biti organizirana obuka plivanja u ŠRC Sisak. Proći će ju učenici u trajanju od 20 sati, što je zasigurno dovoljno vremena da neplivači, ne samo da savladaju strah od vode, već i u velikom postotku uspiju preplivati 25 m. “Iznimno smo ponosni na ovaj projekt i na odličnu suradnju sa školama i svima koji doprinose njegovoj uspješnoj organizaciji, te zahvaljujemo Ministarstvu turizma i sporta na dodijeljenih 120.000,00 kn za realizaciju projekta i Gradu Kutini na obveznom sufinanciranom iznosu od 20%“, poručuju iz Školskog sportskog saveza Kutine.