Predstavljen program uz Dan Grada Kutine

Predstavnici gradskih ustanova i udruga danas su u gradskoj vijećnici prezentirali program uz Dan Grada Kutine koji će se održavati od 2. do 13. studenog. Kako je uobičajeno konferenciji za novinare prisustvovali su direktori gradskih ustanova POU, Knjižnice, Dječjeg vrtića, Muzeja Moslavine, Sportskog centra, te predstavnici Turističke zajednice, Osnovne glazbene škole, Društva naša djeca i Koordinacije Kutina grad prijatelj djece, Udruge hrvatskih branitelja, Udruge OKO društva, te Zaklade Sandra Stojić i Matice slovačke Međurić.
 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić najavio je tom prilikom svečanu sjednicu uz Dan Grada 10. studenog na kojoj će biti dodijeljene nagrade Grada Kutine te zahvalio je svim ustanovama i udrugama na trudu oko pripreme programa.

 Sadržaji će biti raznovrsni i naći će se za svakog ponešto. Dio programa na sam Dan Grada održavat će se na Trgu dr. Franje Tuđmana što će uključivat nastupe mažoretkinja uz osvjetljavanje gradskih ustanova pod motom Moja SJAJna Kutina čime će se uz puštanje lampiona želja uz Zakladu Sandra Stojić građani imati priliku okupiti na Trgu.
 Koncert Uz Dan Grada Kutine izvest će Kutinski glazbeni sindikat u Domu kulture uz goste Django group i Zorana Predina, a u organizaciji Turističke zajednice.
  

U sklopu obilježavanja Dana Grada slavi se i Dan branitelja Grada Kutine što je u ime svih braniteljskih udruga najavio Stjepan Hrastnik. Istaknuo je kako će se braniteljima odati počast kod krunice na Gradskom groblju 4. studenog u 17.30, te za sve poginule branitelje i uz 125. godišnjicu smrti Bonifacija održati misa zadušnica u 18 sati.
Dio programa uz dan Grada održavat će se u Sportskom centru gdje će se 2. studenog među ostalim okupiti i djeca Dječjeg vrtića Kutina na Sportskim igrama.
 Muzej Moslavine ove godine uz Dan Grada priredio je izložbu „Nafta u Moslavini“, autorice Jasmine Uroda Kutlić, a izložbu će uz Dan Grada imati i kutinski slikar Želimir Šiško u klubu Arcus 11.11.
  Koncerte će održati i učenici OGŠ Borisa Papandopula, te Gradski puhački orkestar Krešimir uz kutinske Mažoretkinje, a tradicionalno će izložbu ručnih radova imati i Udruga umirovljenika Petrokemije.


 Učenici će se u priredbu uključiti putem natječaja „Moja priča“ koji tradicionalno održava Knjižnica i čitaonica Kutina. Izložba „Kutina u očima djece“ koju priprema Koordinacija Kutina grad prijatelj djece prikazat će dječje radove nastale na radionicama Ljetne razbibrige, a Društvo naša djeca organizira priredbu „Mladi svome gradu u koju uključuju djecu kutinskih škola i vrtića.
 

Matica slovačka Međurić 5. studenog bit će domaćin manifestacije „Ked se ruža razvijala“ na kojoj će gostovati Matice slovačke iz cijele zemlje, a 13. studenog program završava hit predstavom „Dame biraju“ u organizaciji POU Kutina koju izvodi Altteatar Sarajevo.
 Program uključuje i šira događanja poput utakmice RK Moslavine i RK Poreča, te PUB kviza u organizaciji Udruge mladih OKO društva u kutinskom PIG baru.
 Gradonačelnik je tom prilikom najavio kako je ovo posljednje obilježavanje Dana Grada u ovom terminu. 10. studeni i dalje će ostati datum dodjele nagrada zaslužnim građanima i sjećanje na prvi pisani spomen imena Kutine, no temeljem šire inicijative građana te uz potrebnu proceduru, Dan Grada 2023. slavit će se uz blagdan Petrova.