31. Biciklijada i rolijada Društva naša djeca Kutina

Društvo naša djeca Kutina i ove je godine održalo tradicionalnu biciklijadu i rolijadu. Naše aktivno društvo ovim događajem pokazuje da se bavi ne samo kreativnošću i zelenim politikama, već i rekreacijom i sportom što se uklapa u cjelokupno njegovanje održivog i zdravog društva.

 „U biciklijadi i rolijadi podupire nas Grad Kutina, ali i Hrvatski auto klub na čijem se terenu održavaju aktivnosti, a tu su i sponzori, kutinske tvrtke i gospodarstvenici, POU Kutina, LAG Moslavina i Decathlon, Šmit elektronik i neka se ne ljute oni koje smo zaboravili navesti“, rekla je predsjednica Društva naša djeca Vlatka Vidiček Dam.
 

U biciklijadi su sudjelovali učenici nižih razreda kutinskih osnovnih škola a bilo ih je blizu 150.
  Volonteri Društva naša djeca bili su tu za sve male bicikliste i rolere, a uvijek je tu i Dom zdravlja, te kutinska policija koja koordinira aktivnostima.
 

U ime Grada Kutine sudionike biciklijade pozdravio je pročelnik ureda gradonačelnika Robert Kolenc koji je naglasio kako je ova aktivnost više od rekreacije. „Na ovaj način se stječu vrlo važne navike vezane uz ponašanje i sigurnost u prometu što je danas izuzetno važno kada znamo da djeca sve više voze bicikle, role, romobile…“.

U događaju su sudjelovali Biciklistički klub, Foto video klub, zajednica Tehničke kulture i drugi.
 

Iako su svi koji su sudjelovali na neki način pobjednici, bicikl je ove godine osvojio Karlo Sadlo, učenik 4. razreda OŠ Banova Jaruga.

U nastavku pogledajte imena malih slavljenika:



bicikl:

1. razred

1. Gabrijel Lončarević
2. Filip Zarić
3. Lana Malkoč

2. razred

1. Matej Nikić
2. Mato Tomić
3. Benjamin Gojko Sarač

3. razred

1. Ivan Križan
2. Neo Gulin
3. Karlo Kranjčec

4. razred

1. Karlo Sadlo
2. Nikola Bukač
3. Ivor Grahek

roleri

3. razred

1. Lovro Bervida
2. Nika Vondra
3. Leona Sinković

4. razred

1. Majda Poleto
2. Iva Knežević
3. Marin Fabek