Započelo docjepljivanje građana

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije započeo je ovoga tjedna sa docjepljivanjem građana protiv zarazne bolesti COVID-a 19. „Radi se o varijantnom cjepivu omikron BA.1. Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije zaprimio je prošloga tjedna 11 520 doza ovog cjepiva. Do sada smo dobili 226 640 doza cjepiva protiv zarazne bolesti COVID-19. Procijepljenost je oko 70 posto i možemo reći da je zadovoljavajuće. Sada za docjepljivanje BA.1. došlo je Pfizerovo cjepivo, Modernino će isto doći ovih dana, tako da ćemo provoditi docjepljivanje i jednim i drugim cjepivom“ – rekao je dr.Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Što se tiče docjepljivanja, ono se preporučuje starijim osobama od 60 godina, osobama koje su imunobiokompromitirane ili koje su životno ugrožene zbog nekakve bolesti koja im ruši imuni odgovor.

Pozvao je stoga i građane da se cijepe protiv COVID-a, ali i gripe. „Možemo reći, ako ćemo gledati pobol od zarazne bolesti da on sada nije visok. Međutim dolazi hladno vrijeme i to znači da će sada početi prevladavati bolesti kapljičnog tipa prijenosa. Tu je zarazna bolest COVID-19 i kako zima dolazi, jasno i gripa“, pojasnio je Brkić.

Cijepljenje se, osim na cjepnim punktovima u Kutini, Popovači, Novskoj i drugim gradovima provodi i svakodnevno u vremenu od 8 do 18 sati u Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u Sisku.