U škole na području Popovače krenulo 99 prvašića

U osnovne škole na području Grada Popovače ove je školske godine krenulo 99 prvašića, a uz njihove učiteljice dočekali su ih i ravnatelji Zvjezdana Martinec te Dražen Mlakar. 

Obilje sreće i uspjeha na početku njihova obrazovnog puta i novih izazova koje im nose školski dani tom su im prigodom zaželjeli gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić, darovavši im pritom prigodne poklone, dok su njihove starije kolege izvele prigodan program dobrodošlice.

U okviru dva razredna odjeljenja, ove se godine u prvi razred matične Osnovne škole Popovača upisalo 30 učenika, dok je njih 7 upisano u Područnu školu u naselju Potok, 6 u Gornju Jelensku, te 6 u Stružec. Ukupan broj učenika 1. razreda je 49, što je u odnosu na godinu ranije 1 više.

Osnovna škola Zorke Sever u jednom razrednom odjeljenju u Popovači broji 15 prvašića, dok je u područnim školama u Osekovu njih 5, Voloderu 7, Gornjoj Gračenici 5, a Donjoj Gračenici 18. Ukupan broj upisanih učenika u prvi razred Osnovne škole Zorke Sever je 50. U odnosu na prošlu školsku godinu upisano je 2 učenika manje.