Sisačko-moslavačka županija nastavlja subvencionirati prijevoz vlakom i autobusom za redovite studente

Sisačko-moslavačka županija donijela je Odluku o sufinanciranju prijevoza autobusom za redovite studente s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije za akademsku godinu 2022./2023.

Sisačko-moslavačka županija sufinancirat će redovitim studentima s prebivalištem na području županije prijevoz vlakom u iznosu od 50 posto cijene mjesečne ili polumjesečne karte za putnički vlak drugog razreda na relaciji od najbližeg kolodvora ili stajališta, od mjesta stanovanja do mjesta studiranja.

Također, Sisačko-moslavačka županija sufinancirat će i prijevoz redovitih studenata  autobusom Auto prometa ili Čazmatransa u iznosu od 25 posto cijene mjesečne ili polumjesečne karte, od mjesta stanovanja do mjesta studiranja.

Sufinanciranje traje od 1. listopada ove do 30.rujna iduće godine.

Redoviti studenti trebaju poslati na ovjeru ispunjen jedan primjerak obrasca potvrde za subvenciju prijevoza studenta koja se nalazi na internetskim stranicama županije, potvrdu o upisu na fakultet ili učilište u novoj akademskoj godini te kopiju osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu.

Popunjenu potvrdu i navedeni dokument dostavljate na e-mail adresu ivana.abramovic@smz.hr ili zrinka.stajdohar@smz.hr

Na temelju dostavljenih dokumenata student dobiva potvrdu Županije s kojom uz nadoplatu kupuje mjesečnu ili polumjesečnu kartu za prijevoz za relaciju navedenu na potvrdi.

Putna karta za navedene mjesece kupuje se isključivo uz predočenje osobne iskaznice.