Pobjednici projekta “OPG Zlata vrijedan” proglašeni u Moslavačkoj priči

U Moslavačkoj priči u Maloj Ludini, u petak 2. rujna, proglašeni su ovogodišnji pobjednici projekta “OPG Zlata vrijedan”, kojim Ministartsvo poljoprivrede zajedno s Večernjim listom promovira inspirativne priče onih koji uspješno žive i rade na selu.  Svaku županiju te Grad Zagreb predstavljao je po jedan OPG, a osim njih predstavljene su i tri mlade nade u poljoprivredi.

Dobitnica 9. Agro Oskara je Anita Trojanović iz Paljeg Brda u Konavlima, predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije, koja drži krave, pravi sir, uzgaja voće i povrće, a nagradu od 30 tisuća kuna joj je uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Drugo je mjesto i nagrada od 20 tisuća kuna  pripala obitelji Palinkaš iz Primorsko-goranske županije, vlasnicima imanja Pavlomir smještenog između Novog Vinodolskog i Bribira, gdje imaju vinograde, kušaonicu i trgovinu, a treće mjesto i nagrada od 10 tisuća kuna obitelji Buretić iz Boljunskog Polja, predstavnicima Istarske županije, koja ima farmu krava i siranu.

Odabrana je i najbolja mlada nada u poljoprivredi, a ta je titula dodijeljena OPG-u Ivana Spajića iz Vrbanje, predstavniku Vukovarsko-srijemske županije, koji uzgaja svinje, krave i koze i ima svoju mesnicu.

Tko je najbolji poljoprivrednik, odlučivali su telefonskim glasovanjem i čitatelji Večernjaka. Oni su odabrali da ove godine nagrada u iznosu od pet tisuća kuna, mobitel i e-pretplata na Večernji list ode u selo Nedeljanec, u Varaždinsku županiju, na OPG Fabijana Kolačka, proizvođača luka i krumpira.

U glazbenom dijelu programa nastupili su tamburaški sastav Gazde, Lorena Bućan i vokalni ansambl “Lipe” iz Siska.

Na kraju dodajmo kako je sisačko-moslavačku županiju predstavljao OPG Ovanin iz Starog Farkašića, a događaju je, uz cijenjeni žiri i predstavnike partnera, trgovačkog lanca Spar i HRT-a, nazočio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.