Održana 7. Međunarodna likovna kolonija „Štrkijada u Popovači“ pod motom „Sve je moguće ako dovoljno jako želiš“

U Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, u subotu, 17. rujna, održana je 7. Međunarodna likovna kolonija „Štrkijada u Popovači“ pod motom „Sve je moguće ako dovoljno jako želiš“, na kojoj su uz domaćine, članove PULS-a „Moslavački štrk“ sudjelovali i umjetnici iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

U prijateljskom i veselom ozračju umjetnici su napravili prekrasna djela s humanitarnim karakterom. Naime, uz pomoć njih pristupit će se opremanju bolnice, ali i oplemenjivanju bolničkog prostora.

Tom prigodom, ravnateljica NPB Marina Kovač zahvalila je okupljenima na odazivu i snažnoj podršci u njihovoj plemenitoj misiji brige za bolesnike, a predsjednica PULS-a „Moslavački štrk” Marija Pukec Žigić, osim okupljenim umjetnicima,  zahvalila je i Neuropsihijatrijskoj bolnici na pokroviteljstvu i podršci.

Također, umjetnicima su zahvalili i Danijel Sučija, predsjednik Upravnog vijeća NPB te gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, istaknuvši pritom kako ovaj likovni doprinos velikim djelom postaje stalni postav prostora Bolnice, ali i kako je on značajni dio kulturnog života ovoga Grada.

Ugodno prijateljsko druženje i podjelu Zahvalnica uveličale su izvedbe Akrobatskog rock’n’roll kluba „Limbo rock“ iz Popovače te KUD-a „Šartovac”.