Most preko vodotoka Jelenska napreduje prema planu

Sukladno planu odvijaju se radovi na izgradnji Mosta preko  vodotoka Jelenska u centru Popovače.

Riječ je o 2. fazi radova na spojnoj cesti od Kolodvorske do Sisačke ulice. „Mosna konstrukcija i betonska ploča su završene i sada se radi na pristupu samom mostu, na spoju sa postojećom cestom prema OŠ Zorke Sever, kao i na ovom dijelu gdje se još treba odraditi pristupna cesta. Uskoro nas očekuje raspisivanje natječaja za njezinu izgradnju, a kako bi se most stavi u funkciju. Očekujemo da će se spajanjem Kolodvorske i Sisačke ulice uvelike rasteretiti promet u centru i na ŽC 3124, ali i da će prometovanje njom biti i sigurnije za pješake i bicikliste budući da će se u sklopu nove prometnice izgraditi i pješačko-biciklistička staza i postaviti kvalitetna rasvjeta.“ – pojasnio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Izabrani izvođač ovih radova je tvrtka GEOTEHNIKA d.o.o., a stručni nadzor građenja vrši ULJANIK d.o.o. Petrinja.

Raspon mosta iznosi 22,55 m, ukupna duljina mosta je 30,90 m, a ukupna širina mosta iznosi 15,20 m. Vrijednost radova iznosi 4.577.635,00 kuna sa PDV-om, a rok završetka radova je krajem mjeseca studenog.

Na kraju dodajmo i kako će izgradnja mosta omogućiti rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu ŠNK „Moslavac“, konkretno na pomoćnom igralištu i pristupnoj cesti, ali, otvorit će se i mogućnosti da se u tom dijelu grada pokrenu nove investicije, između ostalih, izgradnja prostora Javne vatrogasna postrojbe te izgradnja novog dječjeg vrtića.