Luka Pešut ponovno imenovan načelnikom policijske uprave

Nakon provedenog internog oglasa na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, s danom 21. rujna 2022. godine, imenovao je Luku Pešuta za načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Ponovno imenovani načelnik ove Policijske uprave Luka Pešut, stručni je specijalist kriminalistike, u Ministarstvu unutarnjih poslova radi od 1991. godine, i to na poslovima od policijskog službenika do načelnika policijske postaje, a zadnjih pet godina proveo je na radnom mjestu načelnika ove Policijske uprave. Kao sudionik Domovinskog rata prošao je mnoga ratišta te je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti i medaljom Oluja, a dobitnik je i mnogih priznanja za svoj rad. 

Načelniku Luki Pešutu rješenje o imenovanju uručio je zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker. Tom prilikom održan je i kolegij kojem su prisustvovali zamjenik načelnika policijske uprave te voditelji službi.

Načelnik Pešut je izjavio da mu je iznimno drago što mu je kao načelniku Policijske uprave sisačko-moslavačke u kojoj je proveo posljednjih pet godina, pružena mogućnost da kao načelnik nastavi s ostvarenjem cilja koji je započeo prije pet godina, a to je pružanje sigurnosti svim građanima Sisačko-moslavačke  županije. U svom govoru načelnik Pešut je istaknuo: „prethodnih pet godina u ovoj Policijskoj upravi se svašta iz događalo, uz svakodnevni policijski posao, odmah 2017. godine zahvatio nas je migrantski pritisak, potom elementarna nepogoda 2018. godine, odnosno klizište na području Hrvatske Kostajnice, a prije dvije godine katastrofalni potres na području Petrinje i Siska“…“svi policijski službenici s kojima raspolažem, daju svoj maksimum, a posebno su me oduševili mladi policajci koji odlično odrađuju policijski posao“…Mi ćemo i dalje profesionalno određivati sve zadatke, posebno na smanjenju kriminaliteta te održavanju povoljnog stanja javnog reda i mira na cijelom području Sisačko-moslavačke županije… zaključio je načelnik Pešut.

Čestitajući Luki Pešutu na imenovanju, zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker istaknuo je… „ovo je jedna od Policijskih uprava koja se suočava sa svim vrstama problema, od javnog reda i mira, očuvanju državne granice, sigurnosti prometa, kriminaliteta i zato ova Policijska uprava treba imati  rukovoditelja koji će se nositi sa svim zadaćama.“