Gradsko vijeće Popovače o potrebama u Voloderu

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Danijel Sučija (HDZ) upitao je gradonačelnika kakav je status pješačke staze u Moslavačkoj ulici i Gornjem Krivaju.
Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je u planu fazna rekonstrukcija te pješačke staze. Pojasnio je kako je za početak planiran dio u Gornjem Krivaju, no, zbog određenih imovinsko-pravnih problema još nije dobivena građevinska dozvola.
„U ovom času se realiziraju 2 projekta vezana uz Fond za oporavak. To su mostu u samom mjestu Voloder te most između Gornjeg Krivaja i Gornje Gračenice, a gdje je u tijeku izrada projektne dokumentacije. U sklopu tih projekata rješava se i pješačka staza na samim mostovima. U ovom času još nismo raspisali natječaj budući da nemamo građevinsku dozvolu za izgradnju te pješačke staze. Ukoliko ne uspijemo riješiti kompletnu dokumentaciju, ideja je da se u novom rebalansu zamijeni dionica s onom u Gornjoj Gračenici za koju imamo građevinsku dozvolu.“-pojasnio je dodatno Mišković.

Također, vijećnik Sučija, koji je i predsjednik Mjesnog odbora Voloder, upitao je gradonačelnika kada će biti napravljena javna rasvjeta u lijevom odvojku Manceove ulice u Voloderu.
Gradonačelnik je u odgovoru naglasio kako je postavljena jedna lampa, no postoji problem s mrežom.
„Postojeća mreža koja vodi do krajnjih korisnika ide preko polja i vrtova, te nismo mogli postaviti ostale lampe. Sam pristupni put ide uz potok Voloderac i tamo nije moguće postaviti rasvjetna tijela jer nemamo stupove i nemamo prisutnu niskonaponsku mrežu. Ukoliko je nužno dodatno rasvijetliti ulicu, pokušat ćemo to riješiti na neki drugi način.“ – napomenuo je u odgovoru gradonačelnik.