EU tjedan mobilnosti obilježen u Kutini

Europski tjedan mobilnosti obilježen je u Kutini. Građani su sudjelovali u pješačkom obilasku grada, vožnjom bicikla te rekreativnim trčanjem gradskim ulicama i poučnom stazom Turski stol. Tema ovogodišnjeg EU tjedna mobilnosti bila je „Bolja povezanost.“ Obilježen je i Dan bez automobila u prometu tako što je Trg Kralja Tomislava bio zatvoren za promet motornih vozila od 7:00 – 17:00.
U suradnji s Turističkom zajednicom grada Kutine, Biciklističkim klubom Kutina, atletskim klubom “Maratonjare Kutina” održan je tradicionalni biciklistički i pješački obilazak grada Kutine. U vođenoj turističkoj šetnji sudionicima su otkrivene tajne Grada Kutine.
Uz rekretaivno trčanje gradskim ulicama sudionici su trčali i Pučnom stazom kroz šumu u pratnji članova Atletskog kluba „Maratonjare Kutina“. Šetnjom i trčanjem poučnom stazom „Turski stol“ postupno ćete otkrivati tajne moslavačke šume, njene prirodne i kulturne vrijednosti, nositelje identiteta moslavačkog kraja.
U Europskom tjednu mobilnosti Turistička zajednica Grada Kutine organizirala je i nagradnu igru u kojoj su sudinici korištenjem mobilnihi aplikaca bilježili svoje aktivnosti. Turistička zajednica prigodno će nagraditi sudionice koji su skupili najviše kilometara hodanjem i božnjom bicikla.