Do 13. rujna prijave šteta zbog suše

Uslijed nedostataka oborina u ljetnim mjesecima i visokim dnevnim temperaturama u razdoblju od svibnja do kolovoza na području Grada Kutine nastale su velike štete na poljoprivrednim kulturama, te je župan Sisačko-moslavačke županije dana 5. rujna 2022. godine donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše.

Podsjećamo da svi poljoprivredni proizvođači koji imaju štete i koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (NN broj 16/19), štetu prijavljuju najkasnije u roku od osam (8) dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Kod prijave tj. ispunjavanja obrasca, morate uz uobičajene podatke, OBAVEZNO upisati brojeve katastarske čestice ali i ARKOD broj čestice, te procjenu štete u % za kulturu na kojoj je nastala šteta i površinu odnosno broj stabala ili trsova. Prijavljuju se samo one površine koje se nalaze na području Grada Kutine.

Obrazac za prijavu štete od prirodne nepogode – mraz možete pogledati ili preuzeti ovdje.

Prijave se mogu predati u sobi 211 (potkrovlje) Gradske uprave na adresi Trg kralja Tomislava 12/1, 44320 Kutina od 7,00 do 15,00 h do uključujući 13. rujna 2022. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 692 028.

Preuzmite prijavnice na službenoj gradskoj stranici: https://www.kutina.hr/Sluzbeni-dio/ArticleId/39565/oamid/1501