Završetak Ljetne razbibrige uz Klauna Ludeka

Kutinski su mališani imali privilegiju završetak Ljetne razbibrige dočekati uz jednog od najpoznatijih klauna u Hrvatskoj, Klauna Ludeka.

 Svi koji imalo prate ovaj žanr umjetnosti znaju da je Klaun Ludek osnivač Crvenih noseva, udruge kojoj su pristupili ljudi raznih profesija, uključujući i liječnike kako bi pomogli bolesnoj djeci po našim bolnicama i izvukli im osmjeh na lice.
 

Klaunu Ludeku to nije bilo teško niti u njegovoj rodnoj Kutini, usprkos velikim vrućinama, a djeca su uživala u njegovim zabavnim točkama. Ljetna razbibriga nije mogla imati bolji završetak – kažu roditelji od kojih su mnogi također došli uživati u vratolomijama Klauna Ludeka.
 

Voditeljica Koordinacije Martina Prochazka Kovačić koja je nakon dugogodišnje organizatorice Ljetne razbibrige, Renate Vlahek, organizirala po prvi puta ovaj događaj zahvalila je svim roditeljima i djeci na ugodnom druženju tijekom mjeseca srpnja. „Bilo je zahtjevno, ali i zabavno uklopiti sve sadržaje udruga i ustanova s područja Kutine kako bi za djecu osmislili dobar program. Mislim da smo u tome i uspjeli što govori odličan odaziv na radionice i sve naše sadržaje u kojima su djeca mogla uživati dva puta tjedno“.


  Završetak Ljetne razbibrige posjetio je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je zahvalio tom prilikom svim sudionicima koji su bili uključeni u ovaj program, od vatrogasaca, do raznih udruga i gradskih ustanova koje su se uključile u ovaj program te najavio podršku Grada Kutine u nastavku ove aktivnosti i sljedeće godine.
   Klaun Ludek morao je na „bis“ jer ga djeca nisu pustila tako lako, a djeca se već sada raduju njegovom sljedećem nastupu.