Uspjeh likovnih umjetnika iz Moslavine

Izložba 38. Susreta likovnih stvaralaca u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, bit će postavljena u Galeriji grada Zaboka od 20. rujna do 22. listopada.

Članice Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2022.: Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja i akademska slikarica Aleksandra Goreta, pregledavši ukupno 289 pristiglih radova: 265 radova iz 30 prijavljenih likovnih udruga i 24 rada samostalno prijavljenih autora, odabrale su ovogodišnje dobitnike nagrada i pohvalnica HSK-a te radove za spomenutu izložbu.

Među 109 odabranih radova nalazi se i nekolicina s područja Moslavine.

Riječ je o radovima Ane Januš „Boje zagore“, Marijana Sekovanića „Bakin stolac“ i Borislava Tutića „Voće i crvene ruže“ iz Likovnog društva „Moslavački krug“ Popovača, te Dajane Budovac „Lice smaragda“, Danijele Makoš Repaja „Male glave usred trave“, Jadranke Del Ponte „Nestati čekajući glazbu“, Marije Pukec Žigić „Mašine želje“ i Marije Milošević „Splav meduze“ iz Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački krug“.

S područja naše županije odabrana su još dva rada iz Petrinjske udruge likovnih umjetnika „Petriart“, a riječ je o radovima Đurđice Dadović „Naša snaša“ i Željka Lipovca „Dječak i bubamara“.

Otvorenje izložbe bit će 20. rujna 2022. s početkom u 19 sati, a Susret i zatvaranje izložbe 22. listopada 2022. s početkom u 12 sati.

Program će obuhvatiti i proglašenje te dodjelu nagrada nagrađenim autorima i nagrađenoj udruzi te pohvale pohvaljenim autorima, a svim autorima čiji su radovi odabrani za Susret i izložbu bit će dodijeljena priznanja Hrvatskog sabora kulture. Susret će završiti zatvaranjem izložbe i zajedničkim druženjem te preuzimanjem radova.