Proslavljen blagdan Velike Gospe u Potoku

Tradicija proslave blagdana Velike Gospe u Potoku nastavljena je i ove godine. Svečanu misu, kojoj su prethodile trodnevnice, ispred kapele Uznesenja blažene Djevice Marije u Potoku služio je fra Ivan Dominik Iličić u koncelebraciji s mjesnim župnikom vlč. Draženom Laucem, dok je vjernike ispovijedao vlč. Ivan Petrović.

U propovijedi je fra Ivan Dominik Iličić naglasio kako je upravo na ovaj blagdan Blažena Djevica Marija bila tijelom i dušom uznesena ne nebo, te kako je ona jedina svetica koja je u ovom danu okupilja najveći broj vjernika diljem svijeta koji joj hodočaste. Nadalje, spomenuo je njenu važnu ulogu prositeljice Božje ljubavi, a koja nam je iznimno važna i koju trebamo dijeliti međusobno, baš kao i utjehu, mir i nadu, a koje hodočasnici najčešće mole od BDM. Po završetku svete mise, domaćin, vlč. Dražen Lauc, zahvalio je Gradu, Turističkoj zajednici, mjesnim udrugama i pojedincima koji su organizirali ovu svečanost.

U nastavku programa na vanjskoj pozornici pored Društvenog doma održani su 31. „Marijanski susreti“ koji su obuhvatili folklorni program kulturno-umjetnička društva iz Banove Jaruge, Šljivoševaca i Velike Ludine.

Proslava je završila nogometnom utakmicom ŠNK Sloga Potok i ŠNK Sloga Hrastovica, u kojoj je uspješnija nakon izvođenja jedanaesteraca bila domaća momčad, te zabavom uz grupu „Novi početak“.

Proslavi je uz predstavnike Mjesnog odbora i suradnike nazočio i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković.