Pripreme RK Moslavina za novu sezonu u Premijer lige

izvor: www.kutina.hr
Nakon uspješno odrađene sezone 2021./2022. i ostvarenog cilja, ostanka u Paket24 Premijer ligi, rukometaši RK Moslavina krenuli su početkom kolovoza sa pripremama za novu sezonu u najelitnijem hrvatskom rukometnom natjecanju. Izuzetno naporna i zahtjevna sezona ostavila je traga na igračkom kadru te je dvomjesečna stanka bila dobrodošla kako bi igrači odmorni i spremni dočekali početak priprema za nove i velike izazove.

U sezonu 2022./2023. nažalost ulazimo bez nekoliko, prvenstveno domaćih igrača, koji su dali veliki doprinos u ostvarenju ciljeva Kluba u proteklom razdoblju (Kligl, Mudrinjak, Crnojević, Vučelić, Masnec, Mrkalj). Većina njih se odlučila na inozemni angažman te im se svima, s nadom ponovne suradnje, ovim putem zahvaljujemo na velikom trudu i odricanju te na lijepim trenucima provedenim u Klubu.

Kako bi se nadomjestio odlazak spomenutih igrača, neosporno je da je Klub morao pojačati igrački kadar sa kvalitetnim pojačanjima. Sukladno tome, dogovoreni su prelasci četiri kvalitetna igrača koji dolaze iz klubova Premijer lige i 1. HRL: Marin Sorić (proglašen najboljim golmanom Premijer lige za prošlu sezonu-dolazi iz RK Zamet), Filip Turčić (desno krilo-dolazi iz RK Dubrava), Bruno Negran (lijevi vanjski-dolazi iz RK Karlovac), Lovro Malec (desni vanjski-dolazi iz MRK Ivanić).

Tako da trenutni igrački kadar za sezonu 2022./2023. čine: Lukes, Horvat, Vozab, Mihaljević, Vidoš, Šušnja, Barta, Negran, Sorić, Malec, Turčić, Kajzogaj, Aramić, Slukan, uz perspektivne domaće kadete: Daničić, Leskarac, Čiček, Počekal i Pačarek te nakon oporavka od operativnih zahvata, Kristić i Frdelja

Pripreme će se većim dijelom odraditi u Kutini, u prijepodnevnom i večernjem terminu , uz korištenje atletske i trim staze, teretane, bazena i dvorane te odigravanja prijateljskih i KUP utakmica.

Uvod u pripremni kondicijski dio, koji uključuje trčanje, teretanu, vježbe izdržljivosti i plivanje, provoditi će se prema ranije utvrđenom Planu i Programu. Prema Planu su dogovorene slijedeće prijateljske i KUP utakmice:

17.08. RK Moslavina-RK Slatina

20.08. RK Osijek – RK Moslavina (turnir Osijek )

20.08. RK Tuzla – RK Moslavina (turnir Osijek )

24.08. RK Zaprešić – RK Moslavina ( KUP )

27.08. RK Moslavina -RK KTC

27.08. RK Moslavina – RK Osijek (turnir Kutina)
30.08. KUP utakmica
02.09. RK Moslavina – RK Sisak

10.09. RK Poreč – RK Moslavina – 1. kolo Paket24 Premijer Lige