Obilazak završetka radova na obnovi objekata NPB Dr. Ivan Barbot

Sisačko- moslavački župan Ivan Celjak u pratnji suradnika, gradonačelnika Popovače Josipa Miškovića i njegova zamjenika Lovre Miklaužića,  ravnateljice NPB „Dr. Ivan Barbot“ Marine Kovač te njezinih suradnika, obišao je objekte Bolnice na kojima je završen postupak obnove.

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je naime postupak obnove ukupno šest objekata Bolnice oštećenih u potresu koja je financirana sredstvima Fonda solidarnosti. Radovi ukupne vrijednosti oko 1,9 milijuna kuna krenuli su u travnju ove godine, a uspješno završeni tijekom srpnja. „Nakon ove obnove naši pacijenti imaju mnogo kvalitetnije uvjete za boravak u Neuropsihijatrijskoj bolnici Dr. Ivan Barbot ovdje u Popovači. Zadovoljstvo nam je da činimo iskorak u svakoj jedinici lokalne samouprave na području Županije. Uveden je tako izvođač u posao u cilju prenamjene dijela objekta Doma zdravlja u Kutini u Dom za starije osobe.  U tijeku su i razgovori sa Ministarstvom pravosuđa i Ministarstvom zdravstva usmjereni na ustrojavanje Odjela za dječju psihijatriju u okviru NPB Dr. Ivan Barbot.“- rekao je župan Ivan Celjak.

Zadovoljstvo zbog završetka ovih vrijednih radova iskazala je tom prilikom ravnateljica NPB Marina Kovač. „Nakon intenzivnih radova na našim objektima koji su značajno oštećeni u potresu, danas ovdje imamo iznimno reprezentativne odjele u kojima borave naši pacijenti, a zaposlenici dobivaju kvalitetnije uvjete za rad. Svakako ovdje treba naglasiti i financijski učinak kojeg smo ostvarili ovom podrškom budući je riječ o zahvatima financiranima iz Fonda solidarnosti. Svaki ovakav financijski poticaj za Bolnicu je od velike važnosti jer naš izvorni proračun nema puno prostora za ovakva zahtjevna ulaganja“- naglasila je ravnateljica Bolnice Marina Kovač.

Uz ravnateljicu, zahvalu Sisačko- moslavačkoj županiji na podršci u ime medicinskog osoblja ove ustanove izrazila je i glavna sestra Anita Kovač-Roginić.

Podizanje kvalitete zdravstvenog standarda kroz ovakve inicijative u Popovači, kao i uspješno korištenje sredstava iz fondova je pohvalio i gradonačelnik Josip Mišković. Tom prilikom naglasio je kako je NPB „Dr. Ivan Barbot“ izuzetno važan zdravstveni, ali i gospodarski subjekt na području Popovače. „Kroz ovaj projekt pokazalo se da se u jednom kratkom roku zaista može napraviti kvalitetan posao, prije svega na zadovoljstvo pacijenata koji ovdje borave i zaposlenika Bolnice“- istaknuo je gradonačelnik Mišković najavivši kako će Grad i dalje nastaviti u okviru mogućnosti podržavati rad i potrebe ove ustanove.

Sisačko-moslavačka županija u godinu mandata župana Ivana Celjaka obnovila je 12 objekata iz područja obrazovanja, 14 objekata iz područja zdravstva i uređeno je 14 zamjenskih stanova koji su dodijeljeni ljudima koji su u potresu ostali bez svojih domova. Ukupno je obnovljeno i uređeno 40 objekata u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, oštećenih od potresa, a koje posredno ili neposredno koristi nekoliko tisuća ljudi. Zajedno s obnovom pokrenuto je stotinu projekata s ciljem revitalizacije sisačko-moslavačkog kraja. Županijska gradilišta su u tijeku, preko desetak njih, a u narednom razdoblju otvara ih se još nekoliko.