Na kraju srpnja bez posla u našoj županiji 6750 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem srpnja ove godine u evidenciji nezaposlenih bilo je registrirano 6750 osoba. Na mjesečnoj razini nezaposlenost je porasla za 2,3 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost niža za 10,6 posto.

Najviše nezaposlenih je i dalje u Sisku gdje je bez posla 1608 osoba, potom Kutini gdje je bez posla 856 osoba, dok u Petrinji posao traži 835 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje je nezaposleno 46 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost smanjena je u 11 gradova i općina, a najveće smanjenje nezaposlenih zabilježeno je u Martinskoj Vesi i to za 40,1 posto. Povećanje nezaposlenih zabilježeno je u sedam gradova i općina, a najveće povećanje nezaposlenosti zabilježeno je u Jasenovcu i to za 33,3 posto.

Tijekom mjeseca srpnja u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 740 osoba, a najviše osoba je došlo iz sektora obrazovanja. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašlo je 588 osoba, a najviše ih je posao pronašlo u sektoru trgovine na veliko i malo.