Ministarstvo turizma dodijelilo sredstva za organizaciju 55. Voloderske jeseni i MoslaVine

Na 13. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice koju je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića.

Uz izvješća te izmjene i dopune ključnih strateških dokumenata, članovi Turističkog vijeća su na sjednici usvojili i Odluku o odabiru projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022.

„Nastavno na dodjelu sredstava iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, 20 regionalnih turističkih zajednica raspisalo je javne natječaje za dodjelu sredstava na koje je pristiglo ukupno 387 prijavljenih projekata lokalnih turističkih zajednica. Nakon evaluacije svih prijava predložena je dodjela gotovo 15 milijuna kuna za ukupno 300 projekata lokalnih turističkih zajednica, a tu je odluku usvojilo i Turističko vijeće. Podržavat ćemo i nadalje sve projekte koji potiču daljnji razvoj turizma na kontinentu i nedovoljno razvijenim područjima jer na taj način pozitivno utječemo na cjelogodišnji turizam, snagu turističkog brenda naše zemlje, kao i na kvalitetu ukupne turističke ponude Hrvatske“, izjavio je direktor Staničić.

Turističkim zajednicama s područja Sisačko-moslavačke županije odobrena su sredstva za 16 projekata. S područja Moslavine TZ Grada Kutine  dodijeljena je potpora u visini 72 tisuće kuna za manifestaciju „Festival vina Moslavina – 28. Izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti“, a isti iznos dodijeljen je i TZ Grada Popovače za 55. Volodersku jesen.

Najviše sredstava po pojedinom projektu dodijeljeno je Turističkoj zajednici Grada Đakova za 56. Đakovačke vezove.