Gradsko vijeće Popovače o najmu sportskih terena

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Andrija Ričko (HSLS) upitao je zamjenika gradonačelnika, ujedno i predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Popovače, zbog čega se još nije krenulo s provođenjem iznjamljivanja sportskih terena kod OŠ Zorke Sever.

Zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić potvrdio je kako je s predstavnicima Komunalnih servisa Popovača, koji gospodare s tim terenima, održan sastanak. „Dogovoreno je da će se vanjskim terenima ove godine započeti s najmom, a unutarnji će doživjeti određene promjene budući da su određeni klubovi imali pravo na nekoliko tjednih termina, a neki niti na jedan. Što se tiče vanjskih terena, s njima postoji jedan problem, imaju specijaliziranu podlogu, te nam je potrebna još jedna osoba koja bi kontrolirala iznajmljivanje samih terena i isto tako kontrolirala sportsku opremu koja se na te terene unosi. Tu nastaje problem jer praktički bi morali zaposliti još jednu osobu da renta te terene jer smo u poslijepodnevnim terminima doživjeli to da osoba koja čisti dvoranu jednostavno ne može stići raditi monitoring prostora. Imali smo u par navrata ljude koji direktno s posla, s nekakve bauštele ulaze u dvoranu u tenisicama koje su zmazane, pune kamenčića, i oštećuju podlogu, a zbog epidemiološke situacije koja je vladala i nemogućnosti korištenja svlačionica, a isto to bi se moglo ponoviti i na vanjskim terenima. Uglavnom, sastanak se održao kako bi dogovorili prijedlog modela koji bi se predstavio gradu o tome kako iznajmljivati vanjske terene.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Također, modelom upravljanja koji se želi osmisliti spriječile bi se situacije u kojima su pojedini klubovi ili osobe zakupile teren, odnosno zabilježile termin, koji potom nisu iskoristile te nisu željele platiti, a što je drugima onemogućilo korištenje.