Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo problem okupljanja uz mjesne trgovine

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Josip Vlašić (HSP) ukazao je ne probleme koji se učestalo ponavljaju pored Lonia trgovina, a posebice su izraženi u manjim naseljima poput Gornje Gračenice iz koje on dolazi. Riječ je o problemu ispijanja alkohola, a uz što se veže i razbijanje boca te ostale negativne stvari. Nažalost, ta situacija ugrožava sigurnost građana, a posebice djece, koja u spomenutom naselju više ne mogu dolaziti na igru jer je igralište izuzetno opasno. Također, naveo je i kako se najveći problemi pojavljuju nedjeljom nakon 14 sati kada se trgovina u susjednoj Donjoj Gračenici zatvori.

Naveo je vijećnik i kako je kontaktirao upravu trgovine, rečeno mu je kako će se nešto poduzeti, no nakon više od 60 dana ništa se nije promijenilo stoga je zamolio gradonačelnika i gradske službe za savjet, a sve s ciljem rješavanja ovog problema.

Komentirajući ovaj problem gradonačelnik Josip Mišković istaknuo je kako je dobro upoznat sa situacijom budući da joj i sam svakodnevno svjedoči te dodao: „Komunalni redar nije niti ima volje, niti ima ovlasti, tako da bi se samo svađao s njima, a mi smo isto tako kao i vi, pokušali s Policijskom postajom Kutina upozoriti na te situacije.  Mi iz grada i vi kao vijećnici, te članovi mjesnih odbora upozoravamo na te probleme jer takva okupljanja često završe svađama, ljudi koji u tom sudjeluju često su pod utjecajem alkohola i neugodno dobacuju ostalima, te ih oni, a pogotovo djeca zaobilaze u velikom luku Mislim da to stvara lošu sliku cijeloga Grada i to je jedna tema s kojom ćemo se trebati ozbiljnije pozabaviti bez obzira na to što su oni manjina ili bilo što drugo. Svi građani Popovače moraju se držati određenih pravila i načina ponašanja tako da smo s Policijskom postajom Kutina dogovorili da bi bio jedan sastanak na tu temu negdje početkom devetog mjeseca i za to smo zatražili i podršku saborskog zastupnika Veljka Kajtazija. Grad ne bježi od obaveza koje ima prema pripadnicima nacionalnih manjina, ali od njih također očekuje pridržavanje određenih pravila.“ –rekao je zaključno gradonačelnik Popovače i napomenuo kako je cilj Grada donošenje konkretnih mjera kako bi se spriječila ovakva okupljanja i neželjene situacije.