Završila škola plivanja na kutinskom bazenu

Na kutinskom gradskom bazenu danas je završila škola plivanja. Tradicija ove škole je duga i pokazalo se da su kroz nju mnoga kutinska djeca naučila plivati. Svake godine škola kreće početkom ljetnih praznika, dobro je osmišljena, a provodi je Ivan Mažar, prof. kineziologije.

 „Škola plivanja sastojala se od 3 grupe po 20 plivača. Zbog godišnjih odmora ili bolesti školu nije završilo 60, nego 56 plivača. To su djeca predškolskog i školskog uzrasta. Kroz dva tjedna djeca su prošla obuku od plutanja, klizanja, ronjenja do plivanja i na kraju finalnog testa gdje su djeca u 90% slučajeva uspješno proplivala.“, rekao je Ivan Mažar.
 

Školu provodi ustanova Sportski centar Kutina čiji je ravnatelj Renato Habek danas zahvalio roditeljima polaznika na povjerenju i najavio školu plivanja i sljedeće godine.
 

Diplome polaznicima danas je uručio gradonačelnik Zlatko Babić.
 

„Drago nam je da je bazen otvoren i vrlo dobro posjećen i ovoga ljeta. Jasno da ovaj bazen star nekoliko desetljeća vapi za rekonstrukcijom i možemo najaviti da smo se prijavili na EU natječaj za financiranje rekonstrukcije postojećeg bazena.  Nadam se da ćemo i proći, ali ako i ne prođemo morat ćemo naći načina kako da ga rekonstruiramo ili čak izgradimo zatvoreni bazen, jer iz interesa za kupanje i plivanje vidljivo je da bi ta investicija bila opravdana u gradu Kutini“, rekao je Babić.