Za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva gradovima i općinama s područja naše županije odobrena sredstva u iznosu od 1,4 milijuna kuna

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na svojim je web stranicama objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2022. godini.

Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini, Ministarstvo je raspisalo 12. svibnja 2022. godine.

Cilj raspisivanja samog poziva je poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na područjima jedinica lokalne samouprave.

Na Javni poziv, koji je bio otvoren do 1. lipnja 2022. godine, 354 jedinica lokalne samouprave dostavilo je isto toliko projektnih prijedloga. Nakon provedene administrativne provjere proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva te su odobrena 353 projekta. Najmanji iznos sufinanciranja pojedinog projekta iznosi 20.000,00 kuna dok je najveći 120.000,00 kuna.

Za projekte na području Sisačko-moslavačke županije osiguran je iznos od 1,4 milijuna kuna. Sredstva su osigurana za prijavljene projekte na području gradova Novske, Petrinje, Popovače, Siska i Gline, te za projekte na području općina Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lipovljani, Majur, Martinska Ves, Sunja i Topusko.

Grad Popovača financijska sredstva u iznosu od 43 tisuće kuna dobio je za izgradnju pješačke staze na groblju u Popovači.

Više možete pročitati na poveznici: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/financijski-podupiremo-projekte-razvoja-komunalnog-gospodarstva-gradova-i-opcina-14732/14732