Uspješno završeno VI. Hodočašće Kutina- Vukovar

Članovi Udruge Kutina-Vukovar koji su 18. 7. krenuli na 6. pješačko hodočašće u Vukovar, 24. srpnja sretno su stigli na cilj, te su kao i svake godine položili vijence kod Bijelog križa i susreli se s predstavnicima Vukovarskih iskrica.  Hodočašće Kutina Vukovar ima dugu povijest. Počelo je 2013. godine kada je započelo prijateljstvo Kutinčana i Vukovarskih iskrica, udruge za djecu s mentalnom retardacijom, koje je nastalo u trenutcima obrane od poplava te je od tada do danas održano 6. pješačkih hodočašća.
 Prvo hodočašće održano je na inicijativu hrvatskog branitelja, Kutinčana u obrani Vukovara, Vladimira Balgača Alfa u čije ime se pješači i ove godine.
 Hodočasnici, njih 10, pješačili su 204 kilometra od Kutine do Vukovara što su prešli u 7 dana. Među hodočasnicima je bio i predsjednik Gradskog vijeća Kutine Robert Krpes, a sva prikupljena sredstva donirana su Vukovarskim iskricama, udruzi djece s poteškoćama u razvoju. Na putu su se susreli s brojnim građanima i predstavnicima gradova i općina koji su ih gostoljubivo dočekali cijeneći njihove napore kako u održavanju sjećanja na žrtvu Vukovara, tako i na pokojnog Vladimira Balgača Alfa koji je potaknuo ovu inicijativu i čije će se ime uvijek vezati za ovaj događaj. Posebno su pozdravili I njihovu humanitarnu misiju za djecu s  mentalnim teškoćama iz Vukovara. (foto: fb Udruga Topot)