Udruga vinogradara i voćara „Škrlet” pripremila najbolji gulaš

Na Trgu II u Popovači uspješno je održano 5. natjecanje u pripremanju Moslavačkog gulaša na kojem je sudjelovalo 18 ekipa, od čega 17 u natjecateljskom dijelu. Riječ je o manifestaciji koju su nakon dvije godine provedene u ozračju posebnim epidemioloških mjera ponovno organizirali Udruga kuhara Grada Popovače i Turistička zajednice Grada Popovače, na radost natjecatelja, kojih nikad nije bilo više, ali i brojnih posjetitelja.

O najboljem gulašu na temelju boje i izgleda, okusa i gustoće te teksture i pripreme odlučio je stručni žiri u sastavu Tomislav Špiček, Ivica Šimić i Branko Uvodić, a prema njihovim komentarima, upravo je jedan „odskočio“ od ostalih.

Najboljim moslavačkim gulašem proglašen je onaj Udruge vinogradara i voćara „Škrlet“ s osvojenih 170 bodova, dok su drugoplasirani i trećeplasirani imali 153, a nakon ponovnog kušanja žiri je odlučio da 2. mjesto pripada Željku Plantosaru, a treće ekipi „Gurmani 5XL“.

Podsjetimo, ideja za natjecanje ovakvog karaktera došla je od predsjednika Udruge kuhara Grada Popovače Danijela Grgurića, a pokazala se odličnom. Za sve ekipe Udruga kuhara zajedno s Turističkom zajednicom osigurala je meso, dok su ostale sastojke dodavali prema svojim receptima, a za što su na kraju najbolji bili i nagrađeni malom kotlovinom, kotlićem za spremanje gulaša i roštiljem.

Osim kušanja gulaša natjecatelja, okupljeni su posjetitelji mogli probati i odličan gulaš Udruge kuhara, koji je također bio odlično ocijenjen, sa 157 bodova, no, nije bio u natjecateljskoj konkurenciji.

Druženje okupljenih uveličao je koncert Stjepana Jeršeka Štefa i Džentlmena, a za najmlađe je i ovoga puta bila organizirana besplatna igra na napuhancu.

Gradonačelnik Josip Mišković čestitao je najboljima te zahvalio organizatorima istaknuvši kako upravo ova i slične manifestacije promoviraju Popovaču u najboljem svjetlu, a što je potvrdio i veliki broj okupljenih građana.