Udruga osoba s invaliditetom SMŽ dobila Državnu nagradu za humanitarni rad

Državnu nagradu za humanitarni rad za 2021. godinu je u srijedu, 6. srpnja 2022. godine, u Zagrebu na Svečanoj sjednici Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad, u ime Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, primila voditeljica stručne službe i projekata u Udruzi Aleksandra Milković. Istu je nagradu primila i Udruga žena Sv. Nedjelja „Mandula“

Državna nagrada za volontiranje za 2021. godinu dodijeljene su Anji Dergez, Oliveri Kapetanović i Centru za nestalu i zlostavljanu djecu.

Svečanosti je nazočila pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Alenka Ljubešić.

Dodjelom Državne nagrade za humanitarni rad i Državne nagrade za volontiranje za 2021. godinu Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odaje priznanje svim osobama koje djeluju na području humanitarnog rada, te svim volonterima na nesebičnom darivanju, ne samo materijalnih dobara ili financijskih sredstva kako bi pomogli potrebitima, već darivanju svog slobodnog vremena, svojih znanja i vještina na dobrobit čitave zajednice, ali i izgradnje boljeg i humanijeg hrvatskog društva.