Promocija znanosti

Promocija znanosti manifestacija je koju je u Kutini organizirala Zajednica tehničke kulture Kutina. Manifestacija promovira prirodne znanosti iz STEM područja. Na prvoj manifestaciji prošle godine tema je bila kemija, a ove godine tema je bila fizika.
Uz članove klubova i udruga u Zajedenici tehničke kulture Kutina u programu manifestacije su sudjelovali i sudionici Robotičkog kampa što se održava u đačkom domu u Kutini.
U dvorištu Zvjezdarnice u Crkvenoj ulici u Kutini te u prostorijama foto kluba i zvjezdarnice upriličena je izložba infracrvenih fotograija, izložba fotografija snimljenih kamerama obscurama, prezentiran je audio-vizualni doživljaj THEREMIN, izložba Hrvatskog astronomskog saveza autora Doriana Božičević, Aero klub OSA predstavio je simulacije letenja, robotiku i robote predstavili su Modelarski centar. Radio klub Kutina demonstrirao je veze u kriznim situacijama.
Manifestacijom Promocija znanosti ove je godine obilježeno 50 godina Zajednice tehničke kulture Kutina te 70 godina Radio kluba Kutina 9A1FAB.