Promocija slikovnica i kinoprojekcije obilježile “Sunčanu stranu grada”

U sklopu „Sunčane strane grada“, manifestacije koju Turistička zajednica Grada Popovače s partnerima organizira tijekom srpnja i kolovoza, proteklog je vikenda održan niz aktivnosti na Trgu II u Popovači.

U petak je tako u suorganizaciji s Knjižnicom i čitaonicom Popovača održana promocija slikovnica knjižničarke OŽ Zorke Sever Dragane Čubrilo. Promocija je nosila nazic ”Pas – čovjekov najbolji prijatelj”, a promovirane su  dvije slikovnice; „Lola, crni pas“ i „Quilla, cane corso“. Obje slikovnice kao glavne likove imaju pse i uče pravilnom postupanju sa psima, a o čemu su uz autoricu više govorili i gosti, kinološki sudac Robert Stepančić i Sara Mesić iz udruge „Bijeli očnjak“, te ravnateljica Knjižnice i čitaonice Popovača Ivana Vlašić. Svi okupljeni prilike su imali upoznati i četveronožne ljubimce gostiju.

Subota navečer rezervirana je bila za kinoprojekcije na otvorenom. Djeca se prvo uživala u animiranom filmu „Psići u ophodnji“, a za odrasle je prikazana romantična komedija „Ljubav pod maslinom“.

Program “Sunčane strane grada” nastavlja se sutra u 18 sati kada će za djecu biti održana kreativna radionica.