Počast prvom sisačko-moslavačkom županu

13. srpnja 2011. godine preminuo je prvi župan Sisačko-moslavačke županije Đuro Brodarac. Na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku  pokojnom Bordarcu počast su jučer polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali zamjenik župana Mihael Jurić i predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić, te brojna izaslanstva i građani, a molitvu je predvodio vlč. Ivan Faletar. U ranijim jutarnjim satima kod groba Đure Brodarca  počast paljenjem svijeće odao je i aktualni župan Ivan Celjak.

Župan Celjak je u ovoj prigodi istaknuo kako je Đuro Brodarac, prvi župan Sisačko-moslavačke županije, kao čelnik županije ustrojavao je županijsku upravu, ali isto tako Đuro Brodarac je bio jedan od hrabrih ljudi koji su stvarali našu Domovinu. „Bio je zaljubljenik u nogomet, u sport, a bio je i predsjednik našeg najstarijeg nogometnog kluba HNK Segesta. Za vrijeme sportskog djelovanja Đure Brodarca, Segesta je igrala u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Nogometnim zaljubljenicima, Đuro Brodarac je poznat i po tome što je bio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.“

U Pastoralnom centru sisačke katedrale Uzvišenja Svetog Križa u Sisku, povodom godišnjice smrti Đure Brodarca služena je sveta misa.