KT Talent show – predstava Sličice iz života

Umjetnička udruga KRID ove je godine 13. puta organizirala Kutinski talent. Pod sloganom „Odvaži se i kreni!“ ovaj je show ove godine okupio 24 djece različitih uzrasta, a rezultat svega je predstava „Sličice iz života“ u kojoj je svako dijete imalo priliku pokazati svoj talent.
   Show je to koji se pripremao tijekom petodnevnih radionica pod vodstvom dramske pedagoginje prof. Marije Lenić.

„Ovaj projekt provodimo od 2015. godine uz podršku Grada Kutine i partnera POU i TZ Grada Kutine. Za scenografiju nam je zadužena kolegica Vlatka Vidiček Dam. Djeca tijekom 5 dana sudjeluju na radionicama. Mnogi se prvi puta vide i to je za sve zajedno veliki izazov. Raspon godina bio je od 5 do 17 godina, no pokazuje se da je upravo to zanimljivo. Veliki paze na male i odlično surađuju kada je dramski odgoj u pitanju.“, rekla je voditeljica projekta Marija Lenić.
 

Djeca su se trebala odvažiti i krenuti u ovaj mali dramski pothvat, a sudjelovanje u dramskoj predstavi na velikoj pozornici za mnoge je bio događaj koji će pamtiti.
  Svi oni koji imaju neke glazbeno-dramsko-scenske talente koje žele pokazati široj publici na ovaj projekt moći će se prijaviti i sljedeće godine. Projekt je osmišljen s ciljem  ohrabrivanja djece i mladih u javnom nastupu i pružanja prilike za izražavanje svoje kreativnosti. S druge strane ovaj događaj sastavni je dio Kutinskog ljeta.
 

Predstava „Sličice iz života“ bila je zapravo komedija koja, kao što naziv kaže, predstavlja isječke iz naših života. „Ma koliko život bio složen, on može biti i smiješan, što je pokazala i ova naša predstava“, zaključila je voditeljica projekta nakon kojega je organizirano zajedničko druženje djece i roditelja.