Intenzivne pripreme za 26. Konjanički maraton arapskih konja

Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera nastavlja kontinuitet poznatog projekta Konjaničkog maratona arapskih konja. Ovo je njegova 26-a godina pod sloganom „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“ i značajan je u obilježju 27. obljetnice VRO „Oluja“.

Maraton tradicionalno započinje 5. kolovoza na Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Za to su potporu i suglasje dali Grad Popovača i Sisačko-moslavačka županija. O osmišljavanju sadržaja uz nositelja projekta volodersku Udrugu uzgajivača arapskih konja Moslavine brinu Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata SMŽ i Grada Kutine te Ogranak Matice hrvatske u Kutini.

Put s pet aktivnih jahača dijelom Sisačko-moslavačke i Požeško-slavonske županije posvećen je svim stradalima u Domovinskom ratu.
Svih ovih godina konjaničkim maratonom promovirali smo svoj kraj kao i konje koji u njima godinama obitavaju. Ovogodišnjih 6 dana maratona u našim mislima će biti i svi poginuli i stradali u oslobađajućoj akciji “Bljesak”, a koja je bila priprema za veličanstvenu VRO “Oluja”.

Dionice maraton kružnog tijeka su slijedeće: Voloder, Kutina, Lipovljani, Novska, Rajić, Okučani, Jasenovac, Krapje i Voloder.

Jahači i konji: Željko Petters – kastrat Gips, Domagoj Petters – kastrat Body, Deni Stanić – kobila Isa, Tanja Petters – kobila Žuna, Sanja Petters – kastrat Isan.

Ispraćaj jahača na 26. konjanički maraton arapskih konja je u petak 5. kolovoza 2022. u 6:00 sati ispred Vatrogasnog doma u Donjem krivaju 56.

DIONICE:

petak 5.kolovoza
DONJI KRIVAJ, VOLODER (6h) – KUTINA (9h) – LIPOVLJANI (13h) – STARA SUBOCKA (19h)
subota 6.kolovoza
STARA SUBOCKA (6h) – NOVSKA (9h) – RAJIĆ (13h) – OKUČANI (19h)
nedjelja 7.kolovoza
OKUČANI (5h) – JASENOVAC (14h) – KRAPJE (19h)
ponedjeljak 8. kolovoza
KRAPJE (5h) – VOLODER (20h)
utorak 9.kolovoza
VOLODER (6h) – LONJSKO POLJE (10h) – VOLODER (19h)
srijeda 10.kolovoza
VOLODER (6h) – MOSLAVAČKA GORA (10h) – VOLODER (19h)