Završna konferencija projekta Zaklade Sandra Stojić Kutina

Zaklada Sandra Stojić uspješno je provela projekt „Žene su snaga zajednice – faza II.“. Riječ je o projektu koji se provodi u okviru nacionalnog programa Zaželi, zapošljavanja žena iz teže zapošljive skupine, koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada.
U proteklih godinu dana 30 zaposlenih žena pružalo je razne usluge i brinulo o 213 korisnika s cijelog područja Grada Kutine.
Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić čestitala je na uspješnoj provedbi projekta svim zaposlenim ženama i partnerima te se zahvalila korisnicima usluga.

Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić Kutina

Zaposlene žene u projektu prošle su razne edukacije te su bile osposobljene zha pomoć i potporu starijim i nemoćnim osobama. Svojim su svakodnevnim radom i brigom o korisnicima pomagale u kućanstvu, obavljale druge poslove te su doprinijele uključivanju korisnika u lokalni život zajednice.

     Ana Feltrin Pahel, asistentica voditeljica projekta ističe kako materijalna strana nije najveća vrijednost provedbe ovog projekta.

Ana Feltrin Pahel, asistentica voditeljice projekta Žene su snaga zajednice – faza II.

Žene su u prjektu bile zaposlene 12 mjeseci te je to bila velika pomoć njima i njihovim obiteljima. Verica Sambolek, brinula je o 6 stariji osoba i kaže kako, Po završetku projekta ona je opet nezaposlena, ali kaže kako to nije najteže u ovom projektu.

Verica Sambolek, zaposlenica u projektu Žene su snaga zajednice – faza II.

Svi korisnici usluga zadovoljni su uslugama i zaposlenim ženama u projektu Zaklade Sandra Stojić te se nadaju da će uskoro započeti i treća faza projekta Žene su snaga Zajednice.

     Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić izvijestila je kako se Zaklada prijavila na Natječaj za treću fazu provedbe Nacionalnog program Zaželi.

Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade Sandra Stojić Kutina

Projekt „Žene su snaga zajednice – faza II.“ Bespovratno je sufinanciran sa 2,784,000.00 kn, od čega je iz državnog proračuna RH financirano 15% te iz Europskog socijalnog fonda 85%.

     Partneri u projektu bili su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured KutINA, Centar za socijalnu skrb Kutina i Grad Kutina.